Sony Pictures Animations Historie

Sony Animation

I 2001 overvejede Sony Pictures Entertainment at sælge deres visuelle effekt facilitet Sony Pictures Imageworks. Eftersom, at de ikke finde en egnet køberpå trods af de imponerende CGI-sekvenser, der blev skabt til Stuart Lille 2, og kæmpe succeserne Shrek og Monsters Inc. blev Sony Pictures Imageworks omkonfigureret til et dedikeret animations studie. Astro Boy, som havde været under udvikling hos Sony siden 1997, og skulle være en live-action film, blev sat til at være Sony Pictures Imageworks første komplet CGI animerede film. I maj 2002 blev Sony Pictures Animation etableret for at udvikle karakterer, historier og film, hvor Sony Pictures Imageworks skulle overtage og håndtere den digitale produktion og samtidig opretholde sin visuelle effekt produktion.

Sony Pictrues Imageworks producerede som noget af det første to kortfilm, The ChubbChubbs! og Early Bloomer, for at teste sine styrker og svagheder i at fremstille kun CGI animation.
På sin første årsdag, annoncerede Sony Pictures Animation en fuld komplet liste af animerede projekter, som var under udvikling: Boog og Elliot, en tilpasning af en keltisk folkevise Tam Lin, Overskyet med en chance for Kødboller, Surfs Up, og en længere version af kortfilmen The ChubbChubbs!.

Sony Pictures Animations første spillefilm var Open Season, der blev udgivet i september 2006, og den blev Sonys næsthøjeste indtjenende hjemmeunderholdnings film i 2007, og senere ville der komme to efterfølgere. Firmaets anden spillefilm blev Surfs Up, som blev udgivet i juni 2007 og blev nomineret til en Oscar for bedste animationsfilm, og senere vandt to Annie Awards.

Boog og ElliotSony Pictures Animations første 3D-film, Overskyet med en chance for Kødboller, blev udgivet i september 2009 og blev nomineret til fire Annie Awards, herunder Bedste Animerede Feature. Smølferne var studiets første CGI / live-action hybrid og dets mest succesrige udgivelse. Sony Pictures Animations moderselskab Sony Pictures Entertainment indgik partnerskab i 2007 med firmaet Aardman Animations til finansiering, co-producere og distribuere spillefilm.

Sammen har de produceret en computer-animeret film, Arthur Christmas (2011) og The Pirates! Band of Misfits (2012), Sonys første stop-motion film, skønt lavet udelukkende af Aardman. Sonys seneste udgivelse er filmen Hotel Transylvania, som blev instrueret af Genndy Tartakovsky, og udgivet i september 2012. Sony Pictures Animations historie har budt på både succes og nederlag, men firmaet har rigtig meget godt i vente til os hard core fans. Igennem de næste par år har Sony Pictures Animation annonceret, at der kommer efterfølgere til mange af deres populære titler. Heriblandt finder man Smølferne 2 og Hotel Transylvania 2.

Sony Pictures Animations Historie