Anmeldelse af Over Hækken

Format:
DVD fra 2006
Filmlængde 1 time 20 minutter

Synopsis:
Over hækken (Over the Hedge) er fantastisk fortælling om den skurkagtige tyv RJ, der igennem ensomme trængsler finder ud af, hvor meget venskab betyder. Som man kan tolke ud fra filmens titel, så handler denne om, at vores helte skal over på den anden side af hækken. Og deres gøremål er bøde snedigt, men også nødvendigt da det drejer sig om overlevelse for de små venner via menneske mad. RJ overtaler hans nyvundne venner om at hjælpe ham med at stjæle mad, så de har til vinteren, hvor dyrene går i hi. RJ har dog en gemt dagsorden og dette sætter de små venners forhold på en stor prøvelse. Filmen er både sjov og intens, og moralen er i al simpelhed, at man altid skal være ærlig overfor sine venner og behandle dem pænt.

Billede:
Filmen er set på DVD, så billedformater er ikke lige så skarpt som på Blu ray. Men man må sige at DreamWorks med DVD teknologien alligevel har skabt en film, der både er teknisk flot, men også dyb i dens univers. Så alt i alt et rigtig flot billede på Over Hækken taget i betragtning af, at filmen er set på DVD.

Over Hækken Anmeldelse

Lyden:
Filmen kommer med lydsporet Dansk og Engelsk i Dolby Digital 5.1, som gør at man med det rette AV udstyr bliver en del af filmens unikke univers. Både det danske og engelske lydspor gør det rigtig godt, men hvis man skal have den fulde glæde af filmen, så anbefaler vi helt sikkert at denne ses på Engelsk med eventuelle danske undertekster.

Konklusion:
Filmen er både spændende og sød på samme tid, og har igennem de sidste år haft en helt speciel plads i mit hjerte. Over Hækken kan ses igen og igen uden, at den taber på hverken spænding eller intensitet. Filmen skal ses, hvis man er til søde små dyr i et godt animeret tegnefilmsunivers.