Disney

Disney

Historien bag Disney

Walter Elias “Walt” Disney blev født den 5. december 1901 i Hermosa, Illinois. Han og hans bror Roy er medstifter af Walt Disney Productions, som udviklede sig til én af ​​de mest kendte film-produktionsselskaber i verden. Disney var en nyskabende animator og skabte tegneseriefigur Mickey Mouse. Walt Disney vandt 22 Oscars i sit liv, og var grundlæggeren af ​​forlystelsesparker Disneyland og Walt Disney World.

I 1928 blev de to første Mickey Mouse tegnefilm produceret, dog uden stemmer. Filmene hed “Plane Crazy” og “The Gallopin’ Gaucho“, som desværre ikke blev den store succes. Den tredje film “Steamboat Willie” valgte Walt Disney at lave både med stemmer og musik og endda lægge sin egen stemme til Mickey Mouse figuren. Filmen blev omgående et kæmpe brag.  http://www.youtube.com/watch?v=BBgghnQF6E4

Steamboat Willie

I 1929 skabte Disney Silly Symphonies, som præsenterede Mickeys nye venner, herunder Minnie Mouse, Anders And, Fedtmule og Pluto. En af de mest populære tegnefilm, Flowers and Trees, var den første tegnefilm, som blev produceret i farve og som vandt en Oscar. I 1933, The Three Little Pigs, og dens sangtitel “Hvem er bange for den store stygge ulv?” blev et tema for landet, som befandt sig i en periode, der historisk kendt som den Store Depression.

Den 21. december 1937 havde Snehvide og de syv små dværge sin premiere i Los Angeles, den første komplette spillefilm. Filmen blev en kæmpe succes og på trods af svære tider genererede filmen en samlet indtjening på omtrent 1,5 millioner US dollars og vandt i alt otte Oscars. I løbet af de næste fem år, producerede Walt Disney en række af spillefilm – Pinocchio, Fantasia, Dumbo og Bambi.

I december 1939 åbnede et nyt campus for Walt Disney Studios i Burbank. Selvskabet oplevede dog et tilbageslag i 1941 provokerede af en strejke blandt Disney animatorer. Mange af de ansatte fratrådte, og der gik nogle år før selskabet kom ovenpå igen.

I løbet af 1950erne udgav Walt Disney Studios en ny række spillefilm såsom Askepot (1950), Alice i Eventyrland (1951), Peter Pan (1953), Lady og vagabonden (1955) og Tornerose (1959). 1950erne var også en periode, hvor Disney begyndte at producere live-action film som Skatteøen (1950).

I 1955, åbnede Walt Disney en forlystelsespark i det sydlige Californien, som fik navnet Disneyland. Tanken bag parken var at skabe et sted, hvor børn og deres forældre kunne opleve forlystelser, udforske og møde de velkendte animerede figurer, alt sammen i rene og sikre omgivelser. Det var endnu en stor succes.

Disney var også blandt de første til at bruge TV som et underholdnings medie. Walt Disneys sidste store succes var at producere Mary Poppins, som var en blanding af live action og animation.

I 1966 i en alder af 65 år døde Walt Disney efter lungekræft. Samme år var anden Disney park i Florida under opbygning, som senere blev færdiggjort af Walt Disneys bror Roy. Parken havde sin premiere i 1971, som fik navnet “Walt Disney World”.

Indtil videre er det blevet til utroligt mange film og en god samling Klassiker. Som en ægte fan har jeg selvfølgelig den komplette Disney Klassiker Liste 🙂